- 10 větších rajčat
- 300 g telecího nebo vepřového masa
- 50 g slaniny
- 200 g rýže
- 200 g čerstvých hub
- 1 cibule
- sůl, pepř
- žloutek
- hrst strouhaného sýra
- 2 brambory
- fenykl
Slaninu rozkrájíme na kostičky a na ní osmažíme cibuli. Přidáme pokrájené maso a dusíme doměkka. Zvlášť udusíme rýži a houby. Jablíčka seřízneme, opatrně lžičkou vydlabeme a na kastrolku vyjmutou dužinu svaříme do husta a protlačíme k rýži. Zároveň do rýže vmícháme maso, houby a nakonec i žloutek. Podle chuti můžeme případně dokořenit špetkou drceného fenyklu. Směsí naplníme jablíčka, která s bramborami (nakrájenými na kostky) srovnáme na vymaštěný pekáček, lehce zasypeme sýrem, trochu podlijeme vodou a v troubě zapečeme.
Poslední tip, trik či komentář