reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

JÁHLOVÝ NÁKYP

 

  • 1 šálek jáhel
  • sušené nebo čerstvé ovoce
  • jádra vlašských ořechů
  • 1 -2 vaječné bílky
  • 1 lžíce oleje
  • celozrnná mouka na vysypání pekáčku
  • 2 šálky vody

Jáhly propláchneme a spaříme horkou vodou. Slijeme, zalijeme vodou a vaříme asi 25 minut na hustou kaši. Do lehce olejem vymazaného a vysypaného pekáčku dáváme vrstvu vařených jáhel, ovoce, ořechy a poslední vrstvu důkladně přitlačíme a uhladíme. Z bílku ušleháme sníh, kterým jáhlový nákyp pokryjeme. Pečeme v dobře vyhřáté troubě nejdříve zakryté a dopékáme nepřikryté, až sníh zrůžovíme polevou a na ni hned opatrně přes šablonu nasypeme strouhaný kokos, strouhanou čokoládu apod.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.