reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KNEDLÍČKY Z MLETÉHO MASA PLNĚNÉ ŠVESTKAMI

 

  • 300 g lihovějšího vepřového masa
  • 40 g slaniny
  • kousek cibule
  • 1 žemle
  • 1 dl bílého vína
  • 1 vejce
  • 1 lžíce jemně nakrájené petrželky
  • sůl, pepř
  • asi 50 g hrubé mouky
  • 500 g švestek
  • 1 dl brandy
  • 2 dl vývaru z masoxu
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • 1 lžíce polohrubé mouky

Maso nakrájíme a jemně umeleme. Slaninu a cibuli nakrájíme. Žemli rozlámeme a zalijeme vínem. Maso znovu umeleme i se slaninou, cibulí a namočenou vymačkanou žemlí, promícháme s vejcem, natěmi, solí, pepřem a zahustíme moukou. Větší polovinu švestek vypeckujeme, a zalijeme brandy a necháme je v chladu hodinu odležet. Masovou hmotu rozdělíme na stejné kousky, každý poklademe 3 půlkami odkapaných švestek a zabalíme na knedlíček. Ve vroucí osolené vodě je podle velikosti asi 10 minut vaříme. Do horkého vývaru přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme na zahoustlou omáčku. Zbylé švestky nakrájíme na nudličky, přidáme do omáčky i se zbylým destilátem, a omáčku podle chuti dosolíme. Knedlíčky polijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

ou umícháme dohladka, osolíme, opepříme a opatrně vmícháme

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.