Na 20 ks
- 7 plátků bílého toastového chleba
- 125 g lučiny
- 2-3 lžíce smetanového křenu
- několik snítek kopru
- 4-5 listů hlávkového salátu
- 400 g uzeného lososa, plátky
- 2 červené cibule, najemno
- 1/2 citronu
Z toastového chleba vypíchneme malým kulatým tvořítkem 20 koleček, rozložíme je na plech a v předehřáté troubě na 180° krátce opečeme a necháme vychladnout. Listy salátu omyjeme, osušíme a natrháme na malé kousky. Lučinu promícháme s křenem a směs naneseme na pečivo lžičkou. Obložíme kousky salátu, stočeným plátkem lososa, jemně pokrájenou cibulkou a snítkou kopru. Lososa zakápneme citronovou šťávou a podáváme.
Zdroj: Zpravojský portál Idneshttp://ona.idnes.cz/silvestrovske-chutovky-a-kanapky-idealni-na-zobani-fhc-/recepty.aspx?c=A091228_133102_recepty_ves [on-line 31.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář