20 ks
- 7 plátků toastového chleba
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 500 g syrového čerstvého tuňáka
- šťáva z 1 citronu
- 1-2 lžíce brandy
- 1 lžíce kapary
- 1 šalotka, najemno
- sůl a špetka mletého koriandru
- mletý pepř
- 20 lžiček černého kaviáru
- 20 snítek koriandru
- 100 g kysané smetany 18%
Dvacet chlebových koleček krátce v troubě opečeme. Rybí maso nakrájíme najemno, promícháme s citronovou šťávou, pokrájenými kapary, pokrájenou šalotkou a dochutíme brandy, solí, pepřem a koriandrem. Plátky vejce dáme na pečivo. Do menšího tvořítka dáme masovou směs, lehce upěchujeme a vytlačíme na vejce. Ozdobíme kysanou smetanou, lžičkou kaviáru a snítkou koriandru.
Zdroj: Zpravojský portál Idneshttp://ona.idnes.cz/silvestrovske-chutovky-a-kanapky-idealni-na-zobani-fhc-/recepty.aspx?c=A091228_133102_recepty_ves [on-line 31.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář