reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mořský špíz na provensálském koření

 

  • 200 g lososa (čisté maso zbavené kostí, platí i u dalších ryb)
  • 200 g žraloka
  • 200 g platýze
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • 6 lžic olivového oleje
  • provensálské koření (tymián, majoránka, estragon, jalovec, levandule, bobkový list, rozmarýn, fenykl) 1 cibule
  • 1 paprika (možno barevně kombinovat z více paprik)
  • 80g anglické slaniny
  • citron na ozdobu

Maso z ryb nakrájíme na středně velké kousky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, posypeme provensálským kořením a pokapeme částí olivového oleje. Necháme asi 30 minut marinovat. Mezitím si nakrájíme na dílky cibuli, slaninu a papriky. Střídavě napichujeme na jehly a na zbylém oleji opečeme ze všech stran. Podle potřeby dáme ještě na chvíli do grilu nebo do vyhřáté trouby. Podáváme s různě upravenými brambory.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.