reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Květák s olivami

 

  • 1 větší květák
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule nakrájená na kolečka
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1,5 dl vody
  • šťáva z 1 citronu
  • 300 g konzervovaných rajčat
  • sůl
  • mletý pepř
  • 80 g černých oliv
  • petrželka

Očištěný květák rozebereme na středně veliké růžičky. Na rozehřátém tuku růžičky restujeme asi 2 minuty a přendáme na talíř. Do pánve vsypeme nakrájenou cibuli. Smažíme dosklovata, zalijeme vodou, citrónovou šťávou a lehce osolíme. Vše přivedeme k varu, květák vrátíme zpět a uvaříme doměkka. Po uvaření přendáme a necháme v teple. K vývaru z květáku přidáme rajský protlak a loupaná rajčata i se šťávou. Povaříme tak, aby se tekutina částečně odpařila. Podle chuti dosolíme a opepříme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.