- 1 větší květák
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 větší cibule nakrájená na kolečka
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1,5 dl vody
- šťáva z 1 citronu
- 300 g konzervovaných rajčat
- sůl
- mletý pepř
- 80 g černých oliv
- petrželka
Očištěný květák rozebereme na středně veliké růžičky. Na rozehřátém tuku růžičky restujeme asi 2 minuty a přendáme na talíř. Do pánve vsypeme nakrájenou cibuli. Smažíme dosklovata, zalijeme vodou, citrónovou šťávou a lehce osolíme. Vše přivedeme k varu, květák vrátíme zpět a uvaříme doměkka. Po uvaření přendáme a necháme v teple. K vývaru z květáku přidáme rajský protlak a loupaná rajčata i se šťávou. Povaříme tak, aby se tekutina částečně odpařila. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Poslední tip, trik či komentář