4 osoby
- 4 kedlubny (po 200 g)
- Sůl
- 1 jarní cibulka
- 1 balíček holandské omáčky
- 75 g anglické slaniny
- petrželka
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Blanšírujeme ve slané vodě asi 2 minuty a necháme důkladně okapat. Cibulku nakrájíme na kolečka.
Troubu předehřejeme na 200 °C. 4 misky na gratinování vymažeme, vložíme na ně po vrstvách plátky kedlubnů a kolečka cibulky. Přelijeme holandskou omáčkou a 30 minut zapékáme do zlatova.
Slaninu nakrájíme na kostičky a bez přidání tuku opečeme na pánvi dokřupava. Petrželku omyjeme a nakrájíme. Smícháme se slaninou a pokrm posypeme. Příprava trvá 25 minut.
Poslední tip, trik či komentář