3 osoby
- 1 červená a žlutá paprika
- 1 stroužek česneku
- Tuk na smažení
- kousky rajčat 425 ml
- 1 balíček
- Instantní selský hrnec s mletým masem (omáčka)
- 350 g filé z lososa
- 1 lžička citrónové šťávy
- sůl
- pepř
- 100 ml bílého vína
- 3 stonky bazalky
Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
Papriky a česnek podusíme v hrnci s tukem, přidáme kousky rajčat a instantní prášek a necháme 10 minut podusit.
Filé z lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky 2 cm velké. Pokapeme citrónovou šťávou a ochutíme solí a mletým pepřem.
Pak přidáme spolu s vínem do hrnce s paprikami a na mírném ohni 7 minut dusíme. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a polovinu z nich nadrobno nakrájíme. Směs lososa s paprikou dáme na talíř, posypeme nakrájenou bazalkou a ozdobíme celými bazalkovými lístky.
Poslední tip, trik či komentář