Pro 4 osoby si připravíme:
- 2 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- 1 lžičku mleté papriky
- 1 červenou papriku
- 1 žlutou papriku
- 1 malou cuketu
- 150 g paprikové klobásy
- Cayennský pepř
- 1 lžičku kari
- 1 lžičku majoránky
- 1 lžičku provensálského koření
- 100 g konzervovaných loupaných rajčat
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 g předvařené rýže
- sůl
- petrželku na ozdobení
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme. Obojí zpěníme v hrnci na rozpáleném oleji. Posypeme mletou paprikou a zamícháme.
Lusky červené i žluté papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme. Cuketu také omyjeme a nařežeme na půlcentimetrové plátky, klobásu na kolečka. Vše vložíme do hrnce na cibulový základ, okořeníme cayennským pepřem, provensálskými bylinkami a dalším kořením, promícháme a společně asi 5 minut restujeme. Přidáme rajčata z konzervy a přilijeme zeleninový vývar. Vsypeme rýži, zamícháme a přikryté vaňme asi 10 minut. Polévku dochutíme solí a posypeme petrželkou.
Poslední tip, trik či komentář