reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí pečeně

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 800 g hovězí kýty
  • Sůl, pepř
  • hrst čerstvé petržele
  • 2 bobkový list
  • 1 lžičku tymiánových lístků
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 5 kuliček jalovce
  • 80 g plátků dušené šunky
  • 400 g kořenové zeleniny
  • 50 ml oleje
  • 125 ml suchého bílého vína
  • 125 ml hovězího vývaru
  • mletý pepř
  • sůl

Hovězí kýtu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Petrželovou nať, bobkový list a tymián jemně nasekáme. Do misky vložíme hořčici, přidáme sekané bylinky, drcené jalovčinky a promícháme. Maso ze všech stran potřeme touto pastou. Na vrchní stranu pečeně poklademe hustě plátky šunky a vše dohromady pevně svážeme nití.
Na pekáči rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Po třiceti minutách přidáme k masu očištěnou a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, podlijeme vínem a vývarem a dopečeme ještě asi 40 minut doměkka.
Maso vyndáme. Šťávu přecedíme. Z pečeně odstraníme nit a nakrájíme ji na plátky. Podáváme s brambory.
Doba přípravy asi 90 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.