reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crostini di fegatini – Pěna z kuřecích jater s toasty

  • 250g kuřecích jater
  • 1 malá cibule
  • 2-3ks ančoviček naložených v soli
  • 1dcl bílého vína
  • 1 lžíce capari v octě
  • 1 lžíce olej extra virgin
  • 8 plátků bagety

Do pánve s olivovým olejem přidáme cibulku nakrájenou najemno, necháme chvíli restovat. Ančovičky a syrová játra nakrájíme na menší kousky a přidáme na pánev spolu s capari.
Když jsou játra opečená (tak, aby po rozříznutí byla uprostřed červená) zalejeme vínem a dusíme pod pokličkou do měkka – dle potřeby přidáme vodu nebo vývar. Odstavíme, necháme vychladnout a turbem (ponorným mixérem) nebo klasickým domácím robotem rozmixujeme na patté – pěnu.
Veku si opečeme na sucho v troubě, potřeme pěnou a ozdobíme capari.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [25.10.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.