reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Knedlíčková rybí polévka (Německo)

 

  • 200 g rybího masa (očištěná hlava, ocas a odřezky z kapra)
  • 150g kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • 2 kuličky nového koření
  • několik kuliček pepře
  • 1 vejce
  • 30 g másla
  • 30 g dětské krupičky
  • strouhanka (dle potřeby)
  • nasekaná petrželka
  • sůl, mletý pepř
  • 150g zeleniny (mrkev, celer, pórek)
  • 100g hrášku

Do hrnce s vodou vložte cibuli, kořenovou zeleninu a rybí maso. Osolte, přidejte kuličky nového koření i pepře a uvařte doměkka. Polévku přeceďte, vývar odstavte. Maso z ryby oberte, dejte do misky, přidejte vejce a vidličkou rozmělněte. Pak do směsi přidejte petrželku, sůl a pepř, promíchejte a zahustěte strouhankou. Ze vzniklé hmoty vytvořte knedlíčky. V hrnci zpěňte máslo s dětskou krupičkou a na nudličky nakrájenou mrkvi, celerem a pórkem. Zalijte odstaveným 1 porce kolem vývarem, přisypte 100 g hrášku a uveďte do varu. Nakonec do polévky zavařte knedlíčky a dochuťte ji.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.