- 800g očištěné dýně – vydlabaná a odříznutá od kůry – tozn. čistá dužina
- 250g Ricotty, případně měkký tvaroh
- 70g másla
- 4 plátky Pancetty – angl. slanina
- snítka tymiánu
- 120g mražených hub
- sůl a bílý pepř dle chuti
Dýni nakrájíme na kostky cca 2 na 2cm, dáme na vytřený pekáček máslem a 10min pečeme v troubě na 180 stupňů.
Poté dýni orestujeme na másle v hrnci (jen rychle, aby se máslo nepálilo) a zalejeme vodou nebo zeleninovým vývarem tak, aby byla dýně zcela ponořená (na začátek 1l vody a pak přiléváme podle konzistence, postupně se ze směsi stává kaše).
Na mírném ohni vaříme do změknutí pod pokličkou. Stáhneme z ohně, ochutíme solí, pepřem, vmícháme ricottu a rozšleháme do hladkého krému.
Zvlášť na pánvi opečeme pancettu a na stejném výpeku ze slaniny orestujeme houby s tymiánem.
Při servírování dáme navrch houby a plátek slaniny.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [25.10.2009]
Poslední tip, trik či komentář