reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crema di zucca – Polévka – dýňový krém

  • 800g očištěné dýně – vydlabaná a odříznutá od kůry – tozn. čistá dužina
  • 250g Ricotty, případně měkký tvaroh
  • 70g másla
  • 4 plátky Pancetty – angl. slanina
  • snítka tymiánu
  • 120g mražených hub
  • sůl a bílý pepř dle chuti

Dýni nakrájíme na kostky cca 2 na 2cm, dáme na vytřený pekáček máslem a 10min pečeme v troubě na 180 stupňů.
Poté dýni orestujeme na másle v hrnci (jen rychle, aby se máslo nepálilo) a zalejeme vodou nebo zeleninovým vývarem tak, aby byla dýně zcela ponořená (na začátek 1l vody a pak přiléváme podle konzistence, postupně se ze směsi stává kaše).
Na mírném ohni vaříme do změknutí pod pokličkou. Stáhneme z ohně, ochutíme solí, pepřem, vmícháme ricottu a rozšleháme do hladkého krému.
Zvlášť na pánvi opečeme pancettu a na stejném výpeku ze slaniny orestujeme houby s tymiánem.
Při servírování dáme navrch houby a plátek slaniny.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [25.10.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.