Pro 4 osoby si připravíme:
- 1 lžíci olivového oleje
- 40 g másla
- 1 cibuli
- 80 g celeru
- 1 lžíci rajčatového protlaku 1 litr vývaru (masox)
- 120 g brambor
- 100 g mrkve
- 100 g cukety
- 60 g kapusty
- 8 lístků šalvěje
- 100 g vařené rýže
- 150 g sterilovaných fazolí
- 50 g pórku
- 50 g zeleného hrášku
- 75 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- 1 svazeček čerstvé petrželky 50 q strouhaného parmazánu sůl
- pepřpolévky
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer očistíme, opláchneme a nařežeme na kostičky.
V hrnci rozpálíme olej i máslo a cibulku dozlatova orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájený celer, společně osmahneme a vmícháme lžíci rajčatového protlaku. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Mrkev oškrábeme a rovněž rozkrájíme. Nařežeme cuketu a kapustu.
Takto připravenou zeleninu přidáme ke směsi cibulky, celeru a protlaku. Vložíme Lístky šalvěje a vše společně vaříme asi 10 minut. Do směsi vmícháme vařenou rýži s fazolemi, pórek s hráškem, kostičky slaniny, utřený česnek a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, nastrouhaný parmazán, podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme.
Poslední tip, trik či komentář