reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mamaliga s vejci

4 porce
Příprava pokrmu: 60minut
Suroviny:

  • 1 000 ml mléka
  • sůl podle chuti
  • 250 g hrubé kukuřičné mouky
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce sladké smetany
  • 4 lžíce utřené brynzy
  • máslo na vymazání zapékací nádoby
  • olej na namočení lžíce
  • 4 vejce
  • pažitka na ozdobu

Mléko osol, přiveď je k varu a za stálého míchání přisypávej kukuřičnou mouku. Pak te¬plotu zmírni a za stálého míchání uvař hustou kaši. Tento pokrm je rumunský, italská varianta se jme¬nuje polenta a správně by se mě¬la vařit a míchat až půl hodiny, ale stačí i méně. Také můžeš kou¬pit instantní práškovou polentu, která je hotová hned. Do hotové kaše vmíchej máslo, smetanu a brynzu. Zapékací mísu vymaž máslem a rozetři do ní kaši. Lžící namočenou v oleji nejprve urovnej povrch a potom udělej 4 důlky. Do každého důlku vyklepni vejce, mísu vlož do předehřáté trouby a kaši zapékej při teplotě 200 stupňů zhruba 20 minut. Kaši podávej horkou, posypanou pažitkou a doplněnou zelenino¬vým salátem. Bez brynzy můžeš kaši připravit i na sladko.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.