reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený candát s vinnou redukcí a zeleninkou

6–8 porcí

Candát se zeleninou

  • 2 filety z candáta
  • 300 g kedlubny
  • 300 g růžičkové kapusty
  • 300 g dýně
  • 200 g másla
  • 2 snítky tymiánu
  • muškátový oříšek
  • sůl

Filety candáta nakrájíme na jednotlivé porce a na straně kůže nařízneme.

Očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kousky. Zeleninu spaříme, scedíme, ihned zchladíme, aby si uchovala sytou barvu, a necháme ji okapat.

Máslo přepustíme, až začne oříškově vonět, vložíme na něj zeleninu a opečeme, přidáme snítky tymiánu. Jakmile je zelenina na másle dobře opečená, shrneme ji na stranu pánve a na volné místo vložíme kousky candáta kůží dolů. Jakmile je opečený, otočíme, osolíme rybu i zeleninu. Zeleninu ještě dochutíme muškátovým oříškem.

Podáváme s vinnou redukcí a bílým pečivem.

Vinná redukce

  • 6 šalotek
  • olivový olej
  • 200 ml kvalitního červeného vína
  • 100 ml silného rybího vývaru
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
  • sůl

Šalotky nakrájíme na klínky a orestujeme na oleji, zalijeme vínem, vývarem, a spolu s kořením a solí redukujeme do medové konzistence. Máme dvě volby – redukci můžeme scedit anebo ji ponechat „nadivoko“ a podávat s kousky cibulek a koření.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1000

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.