4 porce:
- 800 g zadního hovězího
- 100 g slaniny
- 250 ml bílého vína
- 6 lžic másla
- 3 lžíce hladké mouky
- svazek kopru
- šťáva z jednoho citronu
- lžička soli
- špetka pepře
- 2 lžíce cukru
- 250 ml smetany (33%)
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem, přidáme máslo a pečeme při 200 °C. Během pečení maso otáčíme. Po 15 minutách snížíme teplotu na 170 °C a za občasného podlévání pečeme asi 80 minut.
Na rozpuštěném másle orestujeme mouku. Přišleháme asi 250 ml výpeku z masa. Přidáme sůl, nasekaný kopr, citrónovou šťávu, pepř, cukr a povaříme. Asi po 10 minutách přidáme smetanu a jen lehce prohřejeme.
Poslední tip, trik či komentář