- polohrubá mouka 500 g
- mléko 250 ml
- čerstvé droždí 35 g
- máslo 250 g
- cukr 200 g
- vejce 1 ks
- bílý jogurt
- borůvky 500 g
- sůl 1 špetka
- hrubá mouka 150 g
- máslo na drobenku 70 g
- cukr na drobenku 50 g
Polohrubou mouku prosejeme do mísy a utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme vlažným mlékem, zasypeme trochou cukru a necháme vykynout. Když těsto asi po 20 minutách vykyne, znova je promícháme. Poté je rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, zasypeme borůvkami a posypeme drobenkou, kterou jsme smíchali z hrubé mouky, másla a cukru. Necháme ještě 10 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20 minut.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/boruvkovy-kolac-z-kynuteho-testa [On-line 1.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář