reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Reveňový koláč s tvarohem a sněhovou čepicí

 

  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 6 lžic oleje
  • 80 g cukru
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • mouka na vál
  • tuk na plech nebo pečicí papír
  • Náplň:
  • 800 g reveně
  • 1 sáček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
  • 1 vanilinový cukr
  • 3 bílky
  • 3 lžíce cukru
  • 50 g mandlových plátků

Celé vejce a žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, tvaroh, sůl a prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Vypracujeme těsto, které na pomoučeném válu rozválíme na plát a přeložíme na plech. Očištěnou oloupanou reveň nakrájíme na kostičky a krátce je povaříme ve 3 dl vody. Vodu slijeme a necháme zchladnout. Pak do ní rozmícháme pudinkový prášek, podle chuti osladíme cukrem a vanilinovým cukrem a uvaříme pudink. Do něj vmícháme povařenou reveň, a když trochu vychladne, rozetřeme směs na těsto a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme dorůžova. Zatím ze dvou bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a před koncem pečení koláč sněhem pokryjeme, posypeme mandlovými plátky a dopečeme, až povrch zezlátne.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.