- 250 g Zlaté Hané na pečení,
500 g polohrubé mouky,
5 vajec,
250 g cukru,
150 g rozinek,
100 g kandované kůry citrusů,
50 g kandovaných brusinek,
50 g kandovaných třešní,
50 g sekaných mandlí,
1 prášek do pečiva,
1 vanilkový cukr,
½ lžičky mletého hřebíčku,
1 lžičku naloženého zázvoru,
špetku soli
V míse ušleháme tuk, cukr, vejce, osolíme, přidáme vanilkový cukr, prášek do pečiva, mouku, kandované ovoce, mandle, zázvor a hřebíček. Vše nalijeme do vymazané formy a pečeme zakryté alobalem 1 hodinu při 180 °C.
Čokoládový punč
- 400 ml horkého mléka,
- 100 ml smetany,
- 15 ml šlehačky,
- 70 g strouhané hořké čokolády,
- 100 ml kokosového mléka,
- tyčku skořice,
- 0,5 ml amaretta
Do teplého mléka dáme tyčku skořice, přisypeme čokoládu, přilijeme smetanu, kokosové mléko a nalijeme do sklenic. Přilijeme likér a navrch dáme vyšlehanou smetanu.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/dortik-po-biskupsku-a-cokoladovy-punc.html
Poslední tip, trik či komentář