reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dortík po biskupsku a čokoládový punč

  • 250 g Zlaté Hané na pečení,
    500 g polohrubé mouky,
    5 vajec,
    250 g cukru,
    150 g rozinek,
    100 g kandované kůry citrusů,
    50 g kandovaných brusinek,
    50 g kandovaných třešní,
    50 g sekaných mandlí,
    1 prášek do pečiva,
    1 vanilkový cukr,
    ½ lžičky mletého hřebíčku,
    1 lžičku naloženého zázvoru,
    špetku soli

V míse ušleháme tuk, cukr, vejce, osolíme, přidáme vanilkový cukr, prášek do pečiva, mouku, kandované ovoce, mandle, zázvor a hřebíček. Vše nalijeme do vymazané formy a pečeme zakryté alobalem 1 hodinu při 180 °C.

Čokoládový punč

  • 400 ml horkého mléka,
  • 100 ml smetany,
  • 15 ml šlehačky,
  • 70 g strouhané hořké čokolády,
  • 100 ml kokosového mléka,
  • tyčku skořice,
  • 0,5 ml amaretta

Do teplého mléka dáme tyčku skořice, přisypeme čokoládu, přilijeme smetanu, kokosové mléko a nalijeme do sklenic. Přilijeme likér a navrch dáme vyšlehanou smetanu.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/dortik-po-biskupsku-a-cokoladovy-punc.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.