- 4 vetší červené cibule,
- kadeřavý a polníčkový salát,
hrst ořechů,
nivu,
2 stroužky česneku,
3 lžíce oleje,
4 lžíce medu,
5 lžic balsamico octa,
sůl, pepř
Na bylinkovou bagetu:
- 1 větší bílou bagetu,
125 g másla,
3 stroužky česneku,
kadeřavou petržel,
bazalku,
sůl
Cibule vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, zalijeme zálivkou, přidáme česnek, promícháme a dáme do trouby na 180 °C na 50 minut. Máslo ve šlehači smícháme s česnekem, nasekanými bylinkami a solí. Bagetu nakrojíme, namažeme bylinkovým máslem a vložíme na pár minut do trouby vedle pekáčku s cibulí. Upečenou cibuli poklademe na připravený salát, posypeme ořechy, nivou a podáváme s bylinkovou bagetou.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/salat-z-pecenych-cervenych-cibuli.html
Poslední tip, trik či komentář