- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžička soli
- 6 lžic ledové vody
- dvě třetiny hrnku sádla
- olej na smažení
Náplň:
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 1 ostrá paprička
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 1 lžíce sekaných nebo mletých mandlí
Do mouky na válu nebo v robotu zapracujeme polovinu sádla a postupně přidáváme druhou polovinu a ledovou vodu (na válu zpracováváme vidličkou). Z těsta utvoříme dva bochánky, zabalíme je do mikrotenu a necháme v chladu odležet. Pak je vyválíme na tenké placky, ze kterých vykrajujeme kolečka. Na polovinu každého kolečka klademe náplň, okraje navlhčíme, přeložíme napůl a dobře přitiskneme vidličkou. V rozehřátém oleji smažíme dozlatova z obou stran.
Příprava náplně:
Mleté maso orestujeme nasucho, přidáme drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, nasekanou papričku a mandle. Podle potřeby zastříkneme vodou a podusíme.
Poslední tip, trik či komentář