reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněné taštičky empanadas

 

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 6 lžic ledové vody
  • dvě třetiny hrnku sádla
  • olej na smažení

Náplň:

  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 ostrá paprička
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce sekaných nebo mletých mandlí

Do mouky na válu nebo v robotu zapracujeme polovinu sádla a postupně přidáváme druhou polovinu a ledovou vodu (na válu zpracováváme vidličkou). Z těsta utvoříme dva bochánky, zabalíme je do mikrotenu a necháme v chladu odležet. Pak je vyválíme na tenké placky, ze kterých vykrajujeme kolečka. Na polovinu každého kolečka klademe náplň, okraje navlhčíme, přeložíme napůl a dobře přitiskneme vidličkou. V rozehřátém oleji smažíme dozlatova z obou stran.
Příprava náplně:
Mleté maso orestujeme nasucho, přidáme drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, nasekanou papričku a mandle. Podle potřeby zastříkneme vodou a podusíme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.