- 5 vajec,
- 300 g cukru,
- 250 g Hery,
- 300 g polohrubé mouky,
- 1 kypřící prášek do pečiva,
- 1 šlehačka,
- 1 sáček vanilinového cukru,
- 3 sáčky pudinkového prášku (různé příchutí a barvy),
- tuk na plech rum,
- citrónová (jahodová) poleva,
- čokoláda na vaření
Vejce našleháme s cukrem a změklou Herou. Mouku prosijeme s kypřícím práškem. Do vaječné hmoty postupně přidáme mouku, šlehačku a vanilinový cukr. Těsto rozdělíme na tři díly, do každého přidáme jeden pudinkový prášek, každý s jinou příchutí (např. jahodový, čokoládový, vanilkový). Na tukem vymazaný plech klademe lžící střídavě různobarevné hromádky. Těsto dáme péci do středně vyhřáté trouby. Upečenou „buchtu“ pokropíme rumem, polijeme citrónovou nebo jahodovou polevou a pokapeme čokoládou.
Poslední tip, trik či komentář