reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pavlova

  • bílek 6 kusů
  • cukr 270 g
  • škrob 2 lžičky
  • ocet 1 lžička
  • vanilkový extrakt 0.5 lžičky
  • smetana na šlehání 600 ml
  • ovoce dle chuti (banán, jahody, kiwi, borůvky, třešně)

Troubu předehřejeme na 120 °C. Na plochý talíř dáme pečicí papír, potřeme ho máslem a posypeme škrobem. Bílky šleháme do ztuhnutí. Postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nerozpustí. Vmícháme škrob, ocet a vanilkový extrakt.

Připravenou hmotu dáme na talíř. Pečeme hodinu a půl. Poté vypneme troubu, dvířka pootevřeme a necháme moučník pomalu vychladnout. Pavlova se trochu propadne a popraská, ale to je v pořádku. Povrch bohatě ozdobíme ušlehanou smetanou a pokrájeným ovocem. Měly by se střídat chuťově neutrální a kyselé plody.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pavlova [On-line 29.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.