reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Papoušková buchta

 

  • 5 vajec,
  • 300 g cukru,
  • 250 g Hery,
  • 300 g polohrubé mouky,
  • 1 kypřící prášek do pečiva,
  • 1 šlehačka,
  • 1 sáček vanilinového cukru,
  • 3 sáčky pudinkového prášku (různé příchutí a barvy),
  • tuk na plech rum,
  • citrónová (jahodová) poleva,
  • čokoláda na vaření

Vejce našleháme s cukrem a změklou Herou. Mouku prosijeme s kypřícím práškem. Do vaječné hmoty postupně přidáme mouku, šlehačku a vanilinový cukr. Těsto rozdělíme na tři díly, do každého přidáme jeden pudinkový prášek, každý s jinou příchutí (např. jahodový, čokoládový, vanilkový). Na tukem vymazaný plech klademe lžící střídavě různobarevné hromádky. Těsto dáme péci do středně vyhřáté trouby. Upečenou „buchtu“ pokropíme rumem, polijeme citrónovou nebo jahodovou polevou a pokapeme čokoládou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.