- 5 vajec,
- 300 g práškového cukru,
- 1 dl silné černé kávy,
- 200 g hrubé mouky,
- 100 g mletých vlašských ořechů,
- 1 vanilkový cukr,
- 1 prášek do pečiva
Žloutky s práškovým cukrem smícháme na pěnu, přidáme vanilkový cukr, prosátou mouku s práškem do pečiva, kávu, mleté ořechy a smícháme. Nakonec lehce přidáme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na mírnějším ohni. Po vystydnutí dort rozřízneme na poloviny a naplníme krémem.
Krém:
- 2,5 dl bílé kávy,
- 2 žloutky,
- 1 vanilkový cukr,
- 3 kávové lžičky hrubé mouky,
- 50 g práškového cukru,
- 200 g másla,
- 80 g práškového cukru,
- 50 g mletých ořechů,
- 3 lžíce rumu
Do bílé kávy dáme žloutky, 50 g práškového cukru, vanilkový cukr a mouku a za stálého míchání uvaříme dohusta, Po vystydnutí přidáme máslo předem smíchané s práškovým cukrem, mletými ořechy a rumem. Všechno smícháme, nejlépe elektrickým šlehačem, Povrch dortu ozdobíme půlkami vlašských ořechů nebo kopečky šlehačky,
Poslední tip, trik či komentář