reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smažené květy černého bezu

4 porce

  • 3 vejce
  • 200 ml bílého vína
  • špetka soli
  • hladká mouka
  • 12 květů černého bezu
  • olej na smažení
  • na podávání
  • med

Vejce a bílé víno rozšleháme se špetkou soli, postupně přisypáváme mouku, až se nám vytvoří polohusté těstíčko.

Do těstíčka namáčíme jednotlivé květy černého bezu a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova.

Smažené květy podáváme pokapané medem.

Příroda nám naděluje dary, které dokážeme více či méně využít. Květy černého bezu a třeba i květy akátu lze velmi atraktivně upravit smažením ve vinném těstíčku. Pokapané lučním medem je pak můžete podávat jako skvělý a neotřelý dezert.

Zdroj: klucivakci.cz http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=209%20562%2022190/0019&premiera=1&deid=1137&recept=641 kluciv akci

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.