Recept pro 4 osoby
Vývar:
- 500 g předního hovězího
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g kořenové zeleniny
- 120 g slaniny
- 1 lžíce oleje
- 150 g brambor
- 300 g kapusty
- 120 g růžičkové kapusty
- sůl
- pepř
Hovězí maso opláchneme, vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Uvedeme do varu, pak teplotu snížíme a maso mírně osolíme, opepříme, přidáme nakrájený česnek a cibuli. Pozvolna vaříme 2-3 hodiny.
Celer, mrkev a petržel rozkrájíme na větší kousky, přidáme k masu a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme a dáme stranou. Vývar přecedíme.
Kapustu nakrájíme na větší kousky. Růžičkovou kapustu opláchneme. Na oleji opečeme na plátky nakrájenou slaninu a zalijeme ji vývarem.
Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a deset minut vaříme. Vložíme připravenou kapustu a vaříme dalších deset minut. Před podáváním polévku ještě dochutíme solí a pepřem a ozdobíme petrželkou.
Uvařené hovězí maso můžeme nakrájet na menší kousky a vložit do polévky, nebo ho použijeme při přípravě jiného pokrmu. Pro rychlejší přípravu polévky použijeme hotový vývar.
Poslední tip, trik či komentář