reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený filet ze pstruha s letním špenátem

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 2 pstruhy,
    1 lžíci mořské soli,
    4 stonky kopru,
    2 větvičky tymiánu,
    3 lžíce olivového oleje

Na špenát:

  • 2 lžíce másla,
  • 1 šalotku posekanou nadrobno,
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky,
  • 1 lžíci piniových oříšků,
  • 1 řapík celeru,
  • 200 ml bílého vína,
  • 500 g špenátových listů,
  • 4 cherry rajčata

Vykuchané a šupin zbavené pstruhy opláchneme a osušíme. Pstruhy nařízneme podél páteře a odřízneme z každého dva filety. Sůl smícháme s posekaným koprem a tymiánem. Kůži na filetech nařízneme a vetřeme do nich bylinkovou sůl. Lehce je pokapeme olivovým olejem. Filety vložíme do rozpálené pánve kůží dolů a opečeme. Pak je obrátíme a odstavíme z ohně.
Připravíme špenát. Do pánve dáme máslo, šalotku, česnek, pinie, řapík celeru pokrájený na kousky, bílé víno a svaříme. Pak přidáme špenát, promícháme a necháme zavadnout. Přidáme cherry rajčata, prohřejeme a servírujeme s filety.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/peceny-filet-ze-pstruha-s-letnim-spenatem.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.