reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bílá ryba s křupavou krustou

Na 4 porce potřebujeme:

  • 800 g filetu mořské ryby (treska, mořská štika),
    1/2 citronu,
    sůl,
    čerstvě mletý pepř,
    slunečnicová semínka,
    sezamová semínka,
    dýňová semínka,
    petrželka

Salát:

  • 150 g quinoy,
  • 220 ml zeleninového vývaru,
  • 1 lžíce olivového oleje,
  • šťáva z citronu,
  • ½ avokáda,
  • červená paprika,
  • okurka,
  • cuketa,
  • bylinky – máta,
  • petržel,
  • koriandr,
  • bazalka (alespoň 2 z toho)

Filety vložíme na rozehřátou pánev. Zastříkneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Filet opečeme z obou stran. Semínka smícháme s najemno nasekanou petrželkou. Rybu pokryjeme směsí ze semínek a jemně přitlačíme dlaní. Pánev s rybou dejte do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 5 minut.

Guinou zalijeme vývarem a vaříme, dokud do sebe nevsákne veškerou tekutinu (asi 10–15 minut). Smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou a necháme vychladnout. Veškerou zeleninu nakrájíme na menší kousky a přimícháme ke quinoe. Bylinky (asi dvě hrsti) nasekáme a také přimícháme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/bila-ryba-s-krupavou-krustou-1-3-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.