reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Thajský salát z hovězího masa

Na 4 porce potřebujeme:

  • 200 g hovězího roštěnce,
  • olej na pečení masa,
  • modré a bilé hroznové víno – 5 kuliček od každého,
  • mango a papája 3–4 plátky od každého,
  • mátu,
  • 1ks limety,
  • chili papričku,
  • česnek,
  • palmový cukr,
  • fish sauce,
  • pažitku,
  • mini řeřichu

Na pánvi s olejem opečeme steak medium rare a necháme zhruba 6 až 7 minut odležet. Poté ho nakrájíme přes vlákna na tenké plátky.

V mixéru připravíme dresink na salát. Smícháme dva díly limetové šťávy, jeden díl fish sauce, čerstvou mátu, čili papričku, česnek a nastrouhaný, nebo nasekaný palmový cukr – vše rozmixujeme.

Plátky masa smícháme v misce s vypeckovaným hroznovým vínem a ochutíme dresinkem. Na talíř poskládáme plátky manga a papáji. Do středu dáme masový salát a ozdobíme bylinkami.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/thajsky-salat-z-hoveziho-masa-8-6-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.