Potřebujeme:
- 4 vepřové kotlety s trochou sádla
- 500 g čerstvého mladého špenátu
- 100 g medvědího česneku
- 2 jablka
- 200 ml jablečného moštu
- 100 ml smetany na vaření
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 1 svazek jarní cibulky
- strouhaný muškátový oříšek
- šťávu z jednoho citronu
- cukr
- sůl
- pepř
Vykostěné kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a po obou stranách na polovině rozehřátého oleje a másla pečeme na pánvi 4 až 5 minut. Poté je vyjmeme z pánve a postavíme do tepla.
Do výpeku přidáme máslo, vložíme na kolečka nakrájená, citronem zakapaná oloupaná jablka, opečeme, přidáme trochu moštu, krátce povaříme a vyjmeme.
Na jiné pánvi rozehřejeme olej, na kterém zpěníme najemno nasekanou jarní cibulku, přidáme důkladně propraný mladý špenát, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný medvědí česnek a smetanu. Kotlety poklademe plátky jablek a špenátem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/veprove-kotlety-s-jablky-a-spenatem-3-6-2010.html
Poslední tip, trik či komentář