reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí prsa s medovou kůrkou plněná bylinkovým máslem, bramborové pyré

  • kuřecí prsa s kůží 5 kusů
  • máslo 1 balení
  • bylinky podle chuti 1 hrst
  • sůl 1 špetka
  • med 5 lžiček
  • olej 1 lžíce
  • barevný pepř 1 špetka

Pyré

  • brambory 1 kg
  • smetana na šlehání (33%) 1 kelímek
  • máslo 100 g
  • čerstvá bazalka 1 hrst
  • sůl 1 špetka

Máslo rozpustíme, smícháme se solí a nasekanými bylinkami a směs necháme ztuhnout v požadovaném tvaru v chladničce. Později ji přeložíme do mrazáku.

Z kuřecích prsíček neodstraníme kůži, uděláme do nich po délce hluboký zářez a vyplníme ho kouskem bylinkového másla. Posolíme a ochutíme barevným pepřem, kůži natřeme tenkou vrstvou medu. Na pánvi prudce opečeme kůží dolů a pak obrátíme. Rovnou z rozpálené pánve přendáme do alobalu, zabalíme a vložíme do trouby, kde pozvolna dopečeme asi na 130 stupňů.

Oloupané a osolené brambory uvaříme, scedíme a vložíme máslo. Počkáme, dokud se nerozpustí. Následně vlijeme do brambor horkou smetanu a šleháme ručně nebo v mixéru. Podle konzistence přiléváme smetanu. Pokud nestačí, pomůžeme si převařeným mlékem. Nakonec dochutíme bazalkou a solí.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-prsa-s-medovou-kurkou-1 [On-line 10.2.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.