reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

PROVENSÁLSKÁ RAJSKÁ JABLÍČKA S VEJCI

  • 6 rajských jablíček,
  • 6 vajec,
  • 1 malá cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 lžíce oleje,
  • 20 g másla,
  • 1 lžička cukru,
  • zelená petržel,
  • pepř,
  • sůl

Rajská jablíčka podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme deset minut odpočinout. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rajská jablíčka do něj pokládáme naříznutou stranou. Kolem nasypeme na drobno nakrájenou cibuli. Během pečení do jablíček často pícháme vidličkou, aby rychleji pouštěla šťávu. Asi za čtvrt hodiny je otočíme a šťávu necháme trochu zkaramelizovat. Konečně na pánev, mezi rajská jablíčka, rozklepneme vejce jako ,volská oka’. Všechno posypeme sekanou petrželí, rozsekaným česnekem, pepřem a solí.
Podáváme s černým nebo bílým chlebem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.