Na pekáček o rozměru 30 x 25 centimetrů potřebujeme:
Těsto:
- 250 ml kefíru,
1 vejce,
180 g moučkového cukru,
180 g hladké mouky,
1 lžíce kakaa,
30 g kokosu,
½ lžičky jedlé sody
Poleva:
- 100 g čokoládové polevy,
- kokos na posypání
Kefír smícháme s vejcem, cukrem, prosátou moukou s kakaem, kokosem a jedlou sodou. Naplníme do pekáče vyloženého pečícím papírem.
Koláč pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 40 minut. Po upečení ho necháme vychladnout v pekáčku. Polevu rozehřejeme a povrch vychladlého koláče potřeme. Nakonec posypeme kokosem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kefirovy-kolac-s-kokosem-12-5-2010.html
Poslední tip, trik či komentář