Potřebujeme:
- 600 g kuřecích nebo kachních jater,
4 natvrdo vařená vejce,
2 cibule,
1 lžíci kachního sádla,
pepř a sůl dle chuti
Na bliny:
- 100g pšeničné mouky,
- 200 g pohankové mouky,
- 70g sušených kvasnic,
- 3 vejce,
- 400ml mléka,
- tuk na pečení,
- 1 kelímek zakysané smetany
Drůbeží játra opláchneme, osušíme a pozvolna opékáme na pánvi na kachním sádle asi 5 minut. Natvrdo uvařená vajíčka a cibuli nasekáme nadrobno společně s nakrájenými opečenými játry a znovu vše osmahneme. Opepříme a osolíme a podáváme s blinami, pečivem či toasty jako studený předkrm.
Bliny:
Promícháme mouku s kvasnicemi, přidáme vejce a mléko a vymícháme do hladka. Necháme vykynout. Pečeme malé lívanečky, které uchováváme v teple a servírujeme na horkých talířích potřené hustou smetanou a ozdobené kaviárem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/zidovsky-kaviar-a-bliny-31-3-2011.html
Poslední tip, trik či komentář