reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rebarborovo-jablečný crumble

Potřebujeme:

Spodní vrstva:

  • 900 g rebarbory,
  • 450 g očištěných jablek,
  • 50 g hnědého cukru,
  • 1 lžičku skořice

Horní vrstva:

  • 150 g hladké mouky,
  • 75 g krupicového cukru,
  • 100 g másla,
  • 1/2 lžičky skořice,
  • 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku

Vanilková omáčka:

  • 200 ml mléka,
  • 100 ml smetany ke šlehání,
  • 50 g krupicového cukru,
  • 1/2 vanilkového pudinkového prášku

Rebarboru očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Jablka nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno naskládáme střídavě kousky rebarbory a plátky jablek. Posypeme cukrem a skořicí. Mouku zpracujeme s máslem, cukrem a kořením na drobenku. Tou posypeme povrch ovoce a pečme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.
Z mléka cukru a pudinkového prášku uvaříme krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak vmícháme tekutou smetanu. Na talířky rozdělíme teplé zapečené ovoce a podlijeme vanilkovou omáčkou. Podáváme teplé nebo studené.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rebarborovo-jablecny-crumble-4-5-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.