Potřebujeme:
- 6 ks vajec,
120 g moučkového cukru,
120 g polohrubé mouky,
mleté ořechy a mandle,
pomerančovou kůru,
kakao
Oddělíme žloutky od bílků, žloutky našleháme se třemi lžícemi moučkového cukru do husté pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme do husté konzistence – sníh musí dělat tzv. špičky.
Do žloutkové pěny lehce zamícháme prosetou mouku a našlehaný sníh. Mícháme opatrně, abychom nevyhnali vzduch. Směs rozdělíme do tří misek a do každé přidáme jinou ingredienci. Do jedné kakao, do druhé ořechy a do třetí pomerančovou kůru. Naplníme do formiček a dáme ihned péct při střední teplotě cca 170 °C – těsto tak pomalu nabývá a nepopraská.
Piškot je upečený, pokud vpíchneme párátko do těsta a po vytažení se buchta na párátko nelepí.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/velikonocni-piskotova-vajicka-21-4-2011.html
Poslední tip, trik či komentář