Potřebujeme:
- 300 g drůbežích jater,
- 300 g přepuštěného másla,
- 1 šalotku,
- 3 stroužky česneku,
- tymián,
- 3 vejce,
- brandy, Madeiru (víno),
- sůl, pepř
Drůbeží játra očistíme od blanek. Na troše másle orestujeme drobně nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme játra a tymián a krátce orestujeme. Podlijeme brandy, vínem Madeira a krátce povaříme. Poté vše rozmixujeme. Do hmoty vešleháme vejce pak postupně zašleháme zbytek přepuštěného másla. Ochutíme a vlijeme do formy.
Vaříme v troubě s párou při 95°C 15-25 minut nebo ve vodní lázni.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pastika-z-drubezich-jater-11-10-2011.html
Poslední tip, trik či komentář