reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené čekankové puky – štěrbák

  • 6 čekankových puků
  • 150 g ementálu – dá se nahradit tvrdým sýrem
  • 50 g másla
  • 2 lžíce mouky
  • 0,25 litru mléka
  • 1 žloutek

Čekankové puky očistíme, opláchneme a v celku vložíme do slané, vařící vody. Vaříme do měkka, asi dvacet minut. Máslo dáme rozpustit, přidáme mouku, zalijeme mlékem a uvaříme hustší bešamel, vmícháme tři čtvrtiny jemně nastrouhaného ementálu, opepříme, osolíme, přidáme ještě žloutek a vymícháme do hladka.
Okapané čekankové puky složíme do máslem vymazané zapékací misky a potřeme je sýrovým bešamelem. Posypeme zbylou čtvrtinou ementálu, poklademe kousky másla a zapečeme do růžová v rozpálené troubě. Jako příloha se hodí bílý chléb.
Syrové, rozebrané čekankové puky se zálivkou vinaigrette jsou výborné jako salát.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.