reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

PAŘÍŽSKÝ ZAPEČENÝ KVĚTÁK

  • 1 větši květák,
  • 150 ementálu nebo jiného tvrdého sýra
  • 100 g uzeného masa nebo slaniny
  • 60 g másla
  • 3 lžíce mouky
  • 0,25 litru mléka
  • l žloutek
  • pepř
  • sůl

Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Okapaný vložíme do máslem vymazané zapékací misky. Polovinu ementálu právě tak, jako uzené maso ne¬bo slaninu, nakrájíme na tenké hranolky a květák jimi prošpikujeme.
V hrnci si uděláme z másla a mouky bílou jíšku a za stálého míchání přidáváme mléko, až se utvoří hladký bešamel, do kterého přidáme pepř, sůl a druhou půl¬ku sýra, nastrouhaného na jemném struhadle. Povaříme, odstavíme z ohně; do vychladlého bešamelu vmícháme žloutek.
Květák pomažeme sýrovým bešamelem, posypeme ještě trochou sýra a zapečeme do růžová v troubě.
Servíruje se jako teplý předkrm s černým chlebem nebo jako samostatné jídlo, doplněné vařenými nebo smaženými brambory, sypanými zelenou petrželkou

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.