reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ZAPEČENÝ PÓREK SE STROUHANKOU

  • 6 pórků
  • 150 g ementálu nebo jiného tvrdého sýra
  • 100g strouhanky
  • 60 g másla
  • sůl

Pórek pečlivě očistíme, nařežeme podle velikosti hrnce a svážeme nití do svazečků, aby se během vaření nerozpadl. Uvaříme ho do měkka ve slané vodě, necháme dobře okapat a narovnáme do máslem vymazané zapékací misky. Vrstva pórku v misce má být alespoň třícentimetrová.
Strouhanku osmažíme na dvou třetinách másla a pórek v misce posypeme. Na jemném struhadle nastrouháme ementál, navrstvíme na strouhanku v misce a poklademe kousky zbylého másla. Zprudka zapečeme v troubě dozlatova. Zapečený pórek podáváme s bílým chlebem jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.
Pórek je oblíbená zelenina Francouzů.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.