- 6 pórků
- 150 g ementálu nebo jiného tvrdého sýra
- 100g strouhanky
- 60 g másla
- sůl
Pórek pečlivě očistíme, nařežeme podle velikosti hrnce a svážeme nití do svazečků, aby se během vaření nerozpadl. Uvaříme ho do měkka ve slané vodě, necháme dobře okapat a narovnáme do máslem vymazané zapékací misky. Vrstva pórku v misce má být alespoň třícentimetrová.
Strouhanku osmažíme na dvou třetinách másla a pórek v misce posypeme. Na jemném struhadle nastrouháme ementál, navrstvíme na strouhanku v misce a poklademe kousky zbylého másla. Zprudka zapečeme v troubě dozlatova. Zapečený pórek podáváme s bílým chlebem jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.
Pórek je oblíbená zelenina Francouzů.
Poslední tip, trik či komentář