- chřest
mrkev
listový špenát
rukola
vejce
olivový olej
bílý vinný ocet
pažitka
sůl
pepř
Oloupaný, podélně rozkrojený chřest spolu s nakrájenou mrkví povaříme asi 2 minuty v osolené vodě a pak hned ponoříme do studené vody. Po vychladnutí naložíme zeleninu do zálivky z olivového oleje, vinného octa, soli a pepře a dáme do chladu. Zhruba po půl hodině dáme zeleninu bokem a zálivku promícháme s čerstvým špenátem a rukolou. Tento základ na talíři ozdobíme půlkou vejce, uvařeným natvrdo nebo na hniličku, marinovaným vařeným chřestem a mrkví a posypeme pažitkou, popřípadě i pepřem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/111-jarni-salat-s-chrestem-mrkvi-a-vejcem/
Poslední tip, trik či komentář