na korpus:
- cca 3 lžíce másla
200 g sušenek
na náplň:
- 1,1 kg měkkého tvarohu
cca 350 g cukru
80 g másla
220 g vajec
100 g smetany
100 g zakysané smetany
2 citróny
vanilková esence
na ozdobení:
- čerstvé ovoce
máta
na kávovou šlehačku:
- smetana ke šlehání
káva
Do rozdrcených sušenek vmícháme po částech povolené máslo, až vznikne tvárná hmota, kterou vyložíme dno i boky dortové formy. Tvaroh, cukr, smetanu ke šlehání i zakysanou smetanu, máslo, vejce, štávu a nastrouhanou kůru ze dvou citrónů vymícháme do hladka, přidáme vanilkovou esenci a vzniklou náplň vlijeme do formy vyložené sušenkovou hmotou. Takto připravený dort zvolna pečeme v troubě tři až čtyři hodiny při devadesáti stupních. Po vychladnutí dort naporcujeme a podáváme ozdobený čerstvým ovocem a snítkou máty. Můžeme doplnit kávovou šlehačkou, kterou připravíme ze šlehané smetany a kávy nebo nahradíme dobře vyšlehanou kávou latte.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/331-tvarohovy-dort-s-ovocem-a-kavovou-slehackou/
Poslední tip, trik či komentář