reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový jazyk na sardeli s vejmrdou

vývar

  • 600 g vepřového jazyka bez podjazyčí
  • voda
  • sůl
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 cibule
  • 10 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření

jazyk

  • uvařený jazyk
  • 50+50 g másla
  • 1 jarní cibulka
  • asi 250 ml vývaru z jazyka
  • citronová šťáva
  • asi 8 cm sardelové pasty
  • strouhanka

jablkový křen

  • 1 malý křen
  • 2 jablka
  • 5 lžic masového vývaru
  • špetka cukru
  • špetka soli
  • střik vinného octa nebo bílého vína

na podávání

  • chléb

Dobře očištěný a opláchnutý jazyk uvaříme v mírně osolené vodě doměkka s kořenovou zeleninou, cibulí a kořením. Vývar scedíme a ponecháme ho stranou na podlévání.

Uvařený jazyk ještě za tepla oloupeme a nakrájíme na plátky.

Na polovině másla orestujeme nakrájenou cibulku, podlijeme vývarem, zastříkneme citronovou šťávou a chvilku podusíme.

Druhou polovinu másla utřeme se sardelovou pastou.

Jazyk vyskládáme do zapékací misky, podlijeme rozdušenou cibulí a potřeme sardelovým máslem. Při 180 °C zapečeme, až strouhanka zezlátne.

Servírujeme s chlebem a jablkovým křenem.

Oloupaný křen a jablka nastrouháme najemno, přidáme vývar a dochutíme cukrem, solí a zastříkneme vinným octem nebo vínem.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-01.02.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=727

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.