reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Piškotová ruláda s rybízovou marmeládou a šlehačkou

na jeden plech

  • 6 vajec
  • 140 g moučkového cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 300 g rybízové marmelády

na podávání

  • šlehačka

Oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky smícháme s cukrem, vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků.

Těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech (nebo plech vyložený pečicím papírem) a ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

Upečený ještě vlahý piškot vyklopíme na utěrku, potřeme marmeládou a stočíme.

Vychladlou roládu pocukrujeme, krájíme na šikmé řezy a podáváme s vyšlehanou šlehačkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.