reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vaječná tlačenka

na aspik:

  • 500 ml vody
    25 g kořenové zeleniny
    25 g cibule
    bobkový list
    nové koření
    pepř
    38 ml octa
    4 g cukru
    2 g soli
    80 g želatiny

na vaječnou tlačenku:

  • 350 g vajec
    275 g aspiku
    100 g sterilovaného hrášku
    100 g mrkve
    100 g celeru
    45 g sterilované kapie
    80 g sterilovaných okurek
    250 g majonézy
    ocet
    sůl
    pepř

na omáčku:

  • majonéza
    nálev ze sterilovaných okurek
    sůl
    pepř

Nejprve si připravíme aspik. Očištěnou zeleninu a cibuli nahrubo nakrájíme a vložíme do vody spolu s novým kořením, bobkovým listem a pepřem. Přidáme sůl, cukr a ocet a asi 10 minut provaříme. Vývar scedíme, necháme lehce zchladnout a poté do něj vmícháme želatinu. Až se želatina rozpustí, dáme do chladu, a počkáme, až bude mít aspik medovou konzistenci.
Do části aspiku ztuhlého do medové konzistence vmícháme hrášek, nadrobno nakrájenou vařenou mrkev a celer, sterilované kapie, okurky a natvrdo uvařená vejce nakrájená na větší kusy. Přidáme majonézu a dochutíme octem, solí a pepřem. Připravenou směs vlijeme do formy vyložené potravinářskou fólií a dáme do chladu. Vaječnou tlačenku podáváme s omáčkou, kterou vymícháme z majonézy, nálevu z okurek, a trochy soli a pepře.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/464-vajecna-tlacenka/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.