na svařené víno:
- 1 l červeného vína
celá skořice
hřebíček
badyán
citronová kůra
na čertovo kuře:
- 1 kuře
1 l svařeného vína
0,1 l rumu
0,1 l sojové omáčky
chilli
2 lžíce rajského protlaku
150 g uzené slaniny
2 cibule
sůl
pepř
na přílohu:
- brambory
červená řepa
olej
pažitka
sůl
pepř
Nejprve si připravíme svařené víno, které necháme zchladnout. Kuře naporcujeme, vložíme do marinády ze svařeného vína, rumu, sojové omáčky, chilli a rajského protlaku, a necháme 24 hodin zaležet. Poté na plech navrstvíme cibuli, kterou jsme do zlatova orestovali na rozpuštěné slanině, vložíme porce kuřete kůží nahoru a zalijeme marinádou. Maso lehce osolíme a dáme péct asi na hodinu do trouby na 160 stupňů. Výpek na závěr podle potřeby varem zredukujeme, dochutíme solí a pepřem.
Brambory a červenou řepu nakrájíme na stejné kostičky, nebo z nich pro větší efekt pomocí vypichovátka vytvoříme kuličky. Ty uvaříme ve slané vodě a potom na oleji krátce orestujeme, přidáme nasekanou pažitku, podle chuti osolíme a opepříme a můžeme podávat.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/472-certovo-kure-s-bramborami-a-cervenou-repou/
Poslední tip, trik či komentář