reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Peřinková buchta

  • vejce 6 kusů
  • polohrubá mouka 6 lžic
  • moučkový cukr 10 lžic
  • kakao 2 lžíce
  • mléko 1 l
  • prášek do pečiva 0.5 balení
  • vanilkové pudinky 2 balení
  • zakysaná smetana 4 kusy

Piškot si připravíme tak, že rozklepneme vejce, polohrubou mouku, moučkový cukr, kypřící prášek a kakao. To vše šleháme asi 5 min.

Asi ¾ litru mléka si dáme vařit a do zbylého čtvrtlitru rozmícháme dva vanilkové pudinky. Až začne mléko vřít, vlijeme rozmíchaná pudink a stále asi dvě minuty vaříme a mícháme.

Hotovou směs na piškot ještě zašleháme a vlijeme na vymazaný plech. Rozetřeme po ploše, přidáme pudink ve formě mřížky. Dáme péct na 200 stupňů asi 20-30 minut.

Mezitím do mísy dáme 4 zakysané smetany, 4 lžíce moučkového cukru a jeden vanilínový cukr a promícháme. Až je buchta upečená, tuto směs ze zakysané smetany rozetřeme po celé ploše a posypeme madlovými lupínky. Zdobíme lístkem meduňky a jahodou.

Zdroj: Peřinková buchta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/perinkova-buchta[On-line 16.4.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.